Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapesti Értéktőzsde irányadó mutatója fél százalékkal került előző napi zárószintje fölé, a forgalom ezúttal is igencsak szerény volt, 8 milliárd forint körül alakult. Az index javuló teljesítményt nyújtott a nap folyamán, azonban még a reggeli mínuszokat követően, délután is benézett a negatív tartományba. A pesti börze emelkedésével a kedvező nemzetközi hangulatot követte, amelyet részben a német gazdaságról érkező kedvező ZEW-index, valamint az Egyesült Államokban zajló költségvetési tárgyalásokon az értesülések szerint bekövetkezett előrelépés is támogatta. A régióban azonban a magyar részvénypiac elmaradt az átlagtól, a varsói, prágai és bécsi irányadó mutató is jobban szerepelt, mindössze a pozsonyi SAX-ot teljesítette túl.

A vezető papírok között az OTP vitte a prímet, a közel 2 százalékos drágulás 4070 forintos záróárfolyamot eredményezett. A Mol- és Mtelekom-részvények iránt is nagyobb volt a vevői, mint eladói érdeklődés, így 0,3, illetve 0,8 százalékos pluszban álltak a kereskedés végén. A Richter milliárdos forgalomban közel másfél százalékot veszített árából, így 35 605 forinton forgott a zárásban. Az Egis - ha jóval csekélyebb érdeklődés mellett is, ám közel 1 százalékkal erősíteni tudott.

A hétvégén csődvédelmet bejelentő E-Star volt a nap vesztese, a társaság értékpapírja közel 15 százalékkal zuhant, igaz, alig érzékelhetően kis forgalomban. A kis papírok mozgását jelző BUMIX - immár az E-Star nélkül - nagyobb mértékben emelkedett mint a BUX.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!