A nap végére erőt mutatott a forint

A reggeli pánikhangulat gyorsan elmúlt szerdán a magyar devizapiacon, így délutánra már erősödni tudott a forint euróval szembeni jegyzése.
Deák Bálint, 2009. augusztus 12. szerda, 15:35
Fotó:

Az euró/forint a kedd esti 273,40-körüli szinten nyitott reggel, de innen hamar elszaladt 275,60-ig az árfolyam, ami azután a napi csúcsát is jelentette. Bár délelőtt még az volt várható, hogy marad a rossz hangulat, azonban a napközben megjelenő makroadat végül jobb kedvre derítették a befektetőket - mondta Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci kereskedője.

A térségben a lengyel zloty vitte a prímet az erősödésben a jó lengyel makrohríek hatására. Így a forint délutánra 273,50 forintig tudott erősödni a közös európai devizával szemben. Ruzsonyi Ákos szerint azonban óvatosnak kell lenni a forint további erősödésével kapcsolatban, és inkább sávkereskedésre kell számítani a 273,50 és 276 forint között.

Szerdán délután egy dollárért 193 forintot, míg egy svájci frankért 179 forintot kellett fizetni. A japán deviza esetében 100 forint 201,50 jent ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK