Noha szerdán nap közben vegyesen alakultak az ázsiai börzék, a legtöbb tőzsdeindex zárás előtt felzárkózott. A japán Nikkei 225 0,43 százalékos pluszban volt a szerdai zárást megelőzően, a dél-koreai Kospi 0,34 százalékkal, a hongkongi Hang Seng 0,71 százalékkal, a kínai Shanghai Composite 2,07 százalékkal haladta meg előző napi záró értékét. A tajvani index 0,54, a szingapúri 0,39 százalékos pluszt produkált. Ausztráliában 0,79 százalékos emelkedéssel végzett a S&P/ASX 200. A kínai piacot óvatosság jellemezte, miután a hatóságok a hét elején felszólították a bankokat a pénzügyi szabályok szigorúbb betartására, ellenkező esetben szankciókat helyeztek kilátásba. A hétfői figyelmeztetést követően még mínuszban zárt a sanghaji tőzsde. A MarketWatch írása a CapitaMalls szingapúri IPO-ját emeli ki, mint a nap leglátványosabb eseményét. Az ingatlanfejlesztő CapitaLand bevásárlóközpontokat üzemeltető vállalkozásának részvénykibocsátása igen sikeres volt, 6,1 százalékos árfolyamnövekedéssel kezdte tőzsdei karrierjét. A MarketWatchnak nyilatkozó tőzsdei kereskedők szerint a karácsony közeledtével a piacok lelassulására és a volatilitás mérséklődésére lehet számítani.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!