Sokáig úgy látszott, eséssel indítja a hetet a magyar tőzsde, az OTP árfolyama is már-már elfáradni látszott, miután napközben megközelítette a 4800 forintos szintet az árfolyam. Az amerikai piacok erőteljes nyitása azonban a nap végére újra életet lehelt a nagyobbik bankrészvény árfolyamába, ami feljebb húzta a BUX értékét is. Az OTP ugyanis végül 0,4 százalékos pluszban 4919 forinton zárta a napot. Ezzel teljesen ellentétes irányt járt be a Mol, az olajrészvény a nap elején még erősnek mutatkozott és sokáig pluszban állt, a nap végére viszont gyorsan hanyatlani kezdett, és végül majdnem napi mélypontján, 16 495 forinton zárt, ami 1,2 százalékos mínuszt jelentett.

Eséssel kezdte a hetet a Magyar Telekom is. Ez a részvény azonban a múlt hét utolsó napjaiban erőteljes rallyt mutatott be, így nem csoda, hogy egy kicsit megpihent az árfolyama, és hétfőn 0,3 százalékkal 364 forintra esett vissza.

Jó napjuk volt viszont a gyógyszergyártóknak. Bár az Egis az elmúlt héten is sokat emelkedett, a pénteki esés után már hátfőn újra drágult a részvény. A 19 190 forinton záró részvény előtt azonban  még mindig ott tornyosul a 19 500 forintos ellenállás. A 0,6 százalékkal dráguló kisebbik gyógyszergyártónál nagyobb mértékben, 0,9 százalékkal emelkedve fejezte be a napot 34 400 forinton. E részvénynél is azonban igazi emelkedésről csak a 35 000 forintos szint felett beszélhetünk majd.

A gyorsjelentésének közlése után 2,2 százalékkal 394 forintra csökkent az FHB árfolyama, de ennél is rosszabbul jártak a számaikat szintén frissen publikáló áramszolgáltatók. Az Elmű és az Émász értéke ugyanis 6,6 illetve 3,4 százalékkal esett vissza. Így sorrendben 12 000 illetve 10 100 forinton zártak.

A BUX ugyanakkor 0,1 százalékkal 18 756 forinton fejezte be a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!