A nap végére vörösbe borult egész Európa - Budapest sem kivétel

Negatív kezdés és a pozitív tartományba tett átmeneti kitérő után veszteséggel zártak hétfőn a főbb európai tőzsdeindexek.
Dzindzisz Sztefan, 2017. november 27. hétfő, 17:47
Fotó: Shutterstock

A pán-európai FTSE Eurofirst 300 index 0,35 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,44 százalék csökkenéssel fejezte be a hétfői kereskedést.

A nem hivatalos adatok szerint az európai kereskedési idő végén a londoni FTSE-100 index 0,28 százalék veszteséget mutatott. Frankfurtban a DAX index 0,44 százalékkal, Párizsban a CAC-40 index 0,44 százalékkal csökkent a kereskedés végére. Milánó 0,98 százalékkal gyengült, Madrid viszont - szinte az egyetlen kivételként - 0,04 százalékkal emelkedett - írja az MTI.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 284,71 pontos, 0,72 százalékos csökkenéssel, 39 424,29 ponton zárt hétfőn.

Az árfolyamok átmeneti erősödése a német nagykoalícióról megindult tapogatózó kormányalakítási tárgyalásoknak volt köszönhető. Az euró ezzel párhuzamosan két havi árfolyamcsúcsot ért el a dollárral szemben napközben.

A veszteséges papírok csoportját a technológiai ágazat részvényei vezették hétfőn Európában, mutatójuk több mint három százalékkal esett.

Az európai bankok árfolyamindexe több mint egy százalékkal gyengült hétfőn. A harmadik legnagyobb svájci bank, a Julius Baer részvénye hat százalékkal esett vezetőváltás hírére.

Az amerikai olajtermelés növekedése a WTI nyersolaj árát a múlt héten elért két éves csúcsról térítette vissza. A Brent nyersolaj ára viszont alig csökkent annak reményében, hogy az OPEC és a szervezeten kívüli olajtermelők hó végi tanácskozásán megállapodás születik a termeléskorlátozás meghosszabbításáról.

A WTI nyersolaj ára 2,05 százalékkal 57,74 dollárra csökkent hordónként, a Brent nyersolajé pedig 0,30 százalékkal 63,28 dollárra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK