A nap vesztese a Mol volt

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 52,65 pontos, 0,14 százalékos csökkenéssel, 37 191,65 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 13,3 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.
Szász Péter, 2017. szeptember 28. csütörtök, 18:18
Fotó: Napi.hu

A Mol 80 forinttal, 2,61 százalékkal 2980 forintra csökkent, 3,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 213 forinttal, 2,21 százalékkal 9863 forintra erősödött, forgalmuk 7,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,84 százalékkal 473 forintra esett, forgalma 408,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 11 forinttal, 0,17 százalékkal 6597 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

Az OTP az elmúlt napok mélyrepülését kompenzálta. A szakértő szerint sokan spekuláltak arra, hogy a bankpapír egyik nagy tulajdonosa jelentős pakettet dob majd piacra, de a hírek eddig nem bizonyultak igaznak; ez lehet a részvény jó teljesítményének oka - Stefán Krisztián, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az M1-en.

Hozzátette, a Mol esését nem indokolja konkrét hír. A papír kereskedési volumene az elmúlt két napban átlag alatti volt, a szakértő szerint elképzelhető, hogy a névérték nyolcadolása miatt sokan csak most tudtak piacra dobni részvényeket, a profitrealizálás állhat a gyengülés mögött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK