A Mol vezetésével emelkedett kedden a magyar tőzsde, követve a főbb európai börzéken uralkodó irányt. Bár a Mol esetében újabb kedvező hír nem jelent meg, az árfolyam 2,1 százalékkal 20 960 forintra emelkedett, ami magyarázható azzal is, hogy a régiós szektortársakat követte a magyar olajrészvény, illetve akár a Szurgut-csomag körüli esetleges újabb tárgyalások is vásárlásra ösztönözhettek néhányakat. A várakozásokat meghaladó, és árbevételi növekedését pozitívan felfelé módosító Richter ugyan 2 százalékos pluszban kezdte a napot, azonban úgy látszik sok profit-realizáló jelent meg a piacon, mert a nap végére a részvény 1,1 százalékkal 46 000 forintra esett vissza. A 22 450 forinton záró Egis viszont 0,5 százalékos emelkedéssel előlegezte meg a jelentését.

Az OTP 1 százalékkal 5800 forintra drágult, így a részvény esetében tovább tart a szűkülő mozgás nem árt tehát a fontosabb szintek törését figyelni.

A Magyar Telekom 1,3 százalékkal növekedve 603 forinton fejezte be a napot, így egyelőre úgy látszik elmúlt az eladói nyomás a részvényen az osztalék okozta bizonytalanságok miatt.

A BUX így 0,9 százalékot emelkedett a hét második napján, ami 23 323 pontos utolsó értéket jelentett. A decemberi lejáratú határidő is nagyjából ennek megfelelően 1 százalékkal 23 449 pontra emelkedett, így továbbra is maradt a szűk kamattartalom.

Továbbra is jelentős eladási nyomás volt azonban a CIG részvényeinél. A második napja tőzsdén lévő részvény ugyanis 7,3 százalékos eséssel a nap vesztese lett, több mint 200 millió forintos forgalom mellett. A részvény napi alját 786 forinton érte el, ami már nagyon közel van a kedvezményes 750 forintos árhoz. A záró ár végül 800 forint lett, ami azt jelenti, hogy a maximális áron jegyzők többsége közel 15 százalékot veszített a pénzéből két nap alatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!