A nap vesztese lett a CIG

A magyar tőzsdén enyhe emelkedés volt kedden követve a nemzetközi hangulatot. Gyászosra sikerült viszont a CIG második napja, a részvény ugyanis a folyamatos eladói nyomás hatására a nap vesztese lett.
NAPI, 2010. november 9. kedd, 16:46
Fotó:

A Mol vezetésével emelkedett kedden a magyar tőzsde, követve a főbb európai börzéken uralkodó irányt. Bár a Mol esetében újabb kedvező hír nem jelent meg, az árfolyam 2,1 százalékkal 20 960 forintra emelkedett, ami magyarázható azzal is, hogy a régiós szektortársakat követte a magyar olajrészvény, illetve akár a Szurgut-csomag körüli esetleges újabb tárgyalások is vásárlásra ösztönözhettek néhányakat. A várakozásokat meghaladó, és árbevételi növekedését pozitívan felfelé módosító Richter ugyan 2 százalékos pluszban kezdte a napot, azonban úgy látszik sok profit-realizáló jelent meg a piacon, mert a nap végére a részvény 1,1 százalékkal 46 000 forintra esett vissza. A 22 450 forinton záró Egis viszont 0,5 százalékos emelkedéssel előlegezte meg a jelentését.

Az OTP 1 százalékkal 5800 forintra drágult, így a részvény esetében tovább tart a szűkülő mozgás nem árt tehát a fontosabb szintek törését figyelni.

A Magyar Telekom 1,3 százalékkal növekedve 603 forinton fejezte be a napot, így egyelőre úgy látszik elmúlt az eladói nyomás a részvényen az osztalék okozta bizonytalanságok miatt.

A BUX így 0,9 százalékot emelkedett a hét második napján, ami 23 323 pontos utolsó értéket jelentett. A decemberi lejáratú határidő is nagyjából ennek megfelelően 1 százalékkal 23 449 pontra emelkedett, így továbbra is maradt a szűk kamattartalom.

Továbbra is jelentős eladási nyomás volt azonban a CIG részvényeinél. A második napja tőzsdén lévő részvény ugyanis 7,3 százalékos eséssel a nap vesztese lett, több mint 200 millió forintos forgalom mellett. A részvény napi alját 786 forinton érte el, ami már nagyon közel van a kedvezményes 750 forintos árhoz. A záró ár végül 800 forint lett, ami azt jelenti, hogy a maximális áron jegyzők többsége közel 15 százalékot veszített a pénzéből két nap alatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bali007, 2010.11.11 02:03

Rendben,de remélem 5 év múlva is lesz napi.hu.hogy megvittasuk majd ezt,akkor is.Addig meg beszélgetünk másról.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2010.11.10 10:35

Megjegyzem, hogy eddigi pályafutása során (alapitástól 2010 első félévig összeadva a mérleg szerinti eredményük ) a Cig 4,68 Milliárd forint veszteséget halmozott fel amit még további 5-8 év veszteség követhet, szóval nem véletlenül kelett nekik az a közel 10 milliárd ami bejött a részvénykibocsájtásokból, szóval ennyit a fundamentumokról, persze ez a Brókerneteseket nem zavarja mert Ők hosszútávon gondolkodnak ( bár ez eddig csak a Warren Buffetnek jött be, az is igaz, hogy pont a biztosítókkal, gondolom az elkeseredett részvényesektől vásárolta fel a papirokat centekért, mielött átment volna nyereségbe a Fidelity Mutual és társai..), szóval hidd el 5 év múlva kell venni.....hosszútávra...(5-10 évre )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bali007, 2010.11.10 09:13

Unit Link miatt valóban nem tünik jónak a fundamentuma,viszont valószínű elindítanak egy vagyonbiztosítási ágat.Nagyábból lehet érezni,hogy milyen vagyonelemeket fognak bizosítani első körben.Nem véletelenül jöttek a parkettre pont idén.Ez emelheti a fundamntumot,de 1-2 évig én se nézegetném.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2010.11.10 07:29

Csak azt mondtam, hogy ott van egy rövidtávú támasza, szerintem pár évig nagyon nem szabad belenyúlni, mert bevallottan 5-8 évig veszteséges lesz. a Keg pl. másfél év alatt a kibocsájtáskori ár 15 %.-ra ment le és elég volt hozzá két pocsék mérleg, a Cig esetén a most beszedett összeg fedezi a várható veszteségeket ami ugyebár az üzletszerzés (Brókernet jutalékok főleg ) költségeit takarja. Viszont a fő termékük a unit linked életbiztosítás szerintem elég gáz mivel a kötések fele nem megy végig a futamidőn, viszont a "visszavásárlási" érték, ha nem tudod fizetni akkor rendkivül alacsony, vagyis pár év múlva elég sok elégedetlen volt ügyfél fog itt szaladgálni aki elmondja fünek fának, hogy hogy járt azaz egyre nehezebben fognak tudni növekedni.......Azaz van jó pár ok, hogy miért nem vettem és miért nem fogok venni !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bali007, 2010.11.09 20:58

Remegő kezekben van papír nem hiszem,hogy megáll ott,+ lehet a nagy bull piac elmarad,akkor viszont jön egy korrekció na akkor majd Járai bácsiék nyúlnak a zsebükbe egy nagyobb saját részvény vásárlással,hogy megállítsák az esést.Persze pusztán önzetlen szánédaktól vezérlve.Persze lehet,hogy ennek az ellenkezője lesz.:)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html