Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A frankfurti DAX-index 0,52 százalékos, a londoni tőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 1,66 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 1,34 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést.

A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 1,06 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index pedig 1,14 százalékkal, míg az euróövezeti EuroStoxx50 1,06 százalékkal emelkedett.

Nagyot estek az autógyártók

A nap vesztesei az autógyártók voltak. A Fiat Chrysler 2,42 százalékos, a BMW 1,42 százalékos, a Daimler 0,48 százalékos, a Volkswagen pedig 0,47 százalékos mínuszban zárta a kereskedést, ledolgozták egy részét a veszteségnek, amelyet Donald Trump amerikai elnök okozott a 20 százalékos vámfenyegetéssel.

Emelkedett az olaj ára

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára jelentősen emelkedett. A legközelebbi, augusztusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 2,03 százalékos nyereségben, 74,53 dolláron, a WTI pedig 3,83 százalékos pluszban, 68,05 dolláron forgott.

Az OPEC-tagállamok szakminiszterei a kitermelés mérsékelt emelésében állapodtak meg. Egybehangzó értesülések szerint az OPEC-tagok és a kartellen kívüli nagy olajexportőrök júliustól napi egymillió hordóval növelik kitermelésüket.

Vegyes kép a tengerentúlon

A tengerentúlon vegyesen alakult a kereskedés. Este fél hatkor a Dow Jones ipari átlag 0,60 százalékos, az S&P 500-as index pedig 0,38 százalékos pluszban, míg a Nasdaq 0,17 százalékos mínuszban állt.

A New York-i árupiacon az arany unciánkénti ára augusztusi szállításra 0,07 százalékkal, 1271,40 dollárra nőtt.

Egy euróért 1,1653 dollárt adtak a nemzetközi bankközi piacon, 0,28 százalékkal erősödött a közös európai fizetőeszköz.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!