A piacok a reggel 10 órás német bizalmi indexre vártak, amely el is indította a mutatókat felfelé. Az index nyilvánosságra kerülését követően meginduló emelkedés a londoni FTSE 100-at a tegnapi záróértékig vitte vissza, akárcsak a német DAX-ot, míg a francia CAC-40 0,1 százalékkal emelkedett.

A német tőzsdén gyengélkedik a Merck 8 százalékot zuhant, miután az unióban nem engedélyezték azt a sclerosis multiplex kezelésben használatos Cladribine tablettáját , amelyre korábban Ausztráliában már megkapta az engedélyt. A hírek hatására több mint 8 százalékot zuhant a papír. A Nike kínai forgalmának növekedése a versenytárs Adidas részvényeit is feljebb lökte. A sportszergyártó papírjai közel 2 százalékot emelkedtek.

Franciaországban a L'Oreal volt képes a legnagyobb mértékű emelkedésre, a kozmetikai cég részvényei több mint 2 százalékkal is meghaladták tegnapi záróárukat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!