A németek miatt kilengtek az európai részvények

A vártnál rosszabb német hangulati index publikálása után kedden csökkentek az európai részvények - írja a MarketWatch. A fő vesztes az autóipar és a pénzügyi szektor volt, a kisebb megingás után azonban ismét fefelé korrigáltak a tőzsdék.
Heisz Máté, 2009. szeptember 15. kedd, 13:10
Fotó:

A kedden nyilvánosságra hozott, a német pénzügyi szakemberek piaci várakozásait tükröző mérőszám a vártnál kisebb mértékben javult szeptemberben. Az adatok publikálása után magyar idő szerint délre az összeurópai Dow Jones Stoxx 600-as indexe 0,2 százalékos mínusszal 240,5-re csökkent. A biztosítótársaságok is gyengén szerepeltek, az Aviva 1,7 százalékot, a Zurich Financial Services 1,1 százalékot vesztett.

Az ING Csoport részvényárfolyama 3,8 százalékot bukott, mivel az Európai Versenyhivatal nem hajlandó jóváhagyni a társaság számára folyósítandó holland mentőcsomagot.

A brit, a német és a francia tőzsdéknek sem okozott örömöt a német hangulati index. A FTSE 100 0,3 százalékot, a DAX 0,4 százalékot vesztett értékéből magyar idő szerint délre, a CAC-40 pedig stagnált. Délután 1 órára azonban korrigáltak az indexek, egyedül a DAX volt még mínuszban 0,17 százalékkal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK