Hiába jelent meg egy eurózónás inflációs adat, a nap legfontosabb híre az volt, hogy a németországi gazdasági kilátások megítélését tükröző ZEW index a júniusi 38,5 pontról júliusban 36,3 pontra csökkent, miközben az elemzők azt várták, hogy némi emelkedéssel 39,6 ponton zár.

A váratlan adat dél felé küldte a tőzsdéket, a DAX például 0,4 százalékot bukott. A frankfurti indexen az sem tudott segíteni, hogy a Goldman Sachs eladásról tartásra emelte a Lufthansa részvényeit, melyet a légitársaság 0,55 százalékos emelkedéssel honorált.

Ugyancsak a negatív tartományban zárt a párizsi CAC-40, mégpedig 0,7 százalékkal, míg a londoni FTSE-100 tegnapi záróértékéhez képest 0, 5 százalékkal alacsonyabban fejezte be a kereskedést. Ez utóbbi index még úgy is esni tudott, hogy a Rio Tinto vártnál jobb második negyedéves eredménye miatt közel 3 százalékot erősödött, ami a többi bányászvállalatot is közel két százalékkal húzta fel.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!