Alapvetően jó kedv uralkodik hétfő reggel a forint piacán: az euró 283 felett kezdett, majd 282,35 forintig erősödött a hazai deviza - mondta Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci kereskedője.

Nem jellemzi nagy forgalom a piacot, és feltehetően hétfőn a nemzetközi hangulat fogja mozgatni a forint árfolyamát: az eurózónás adatok és délután az amerikai ISM menedzserindexek befolyásolhatják a hazai fizetőeszköz kurzusát.

Az euró/dollár 1,31-es árfolyamon állt hétfő reggel. A legfontosabb mozgató tényező jelenleg a vártnál gyengébb amerikai GDP adat lehet: az alapkérdés az, hogy elhúzódik-e a recesszió az Egyesült Államokban.

A svájci frank euróval szembeni gyengülése nyomán erősödött a forint az alpesi devizával szemben, 206,50 forinton kezdte a napot a frank. A dollár 216, a font 341 forinton nyitott.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!