A nap végére az FTSEurofirst 300 indexe mindössze 0,1 százalékkal emelkedett 764,04 pontra, napközben azonban egy százalékos emelkedést is produkált az index. Londonban a FTSE-100 0,3 százalékkal erősödött 4018,37 pontra. A frankfurti DAX-30 index 4212,21 ponton zárt, szerdához képest 0,24 százalékos emelkedéssel. Az elmúlt napok esését korrigálva emelkedtek az energia-, a bányaipari részvények, valamint a banki részvények többsége is. A német tőzsdén például a banki részvények jelentették a fő felhajtó erőt, a Commerzbank például 3 százalékot ment fel. Jól szerepelt még a MAN, amely 5,6 százalékkal drágult. Ugyanakkor az Infinenon 6 százalékot, a SAP 3,8 százalékot, míg a Merck 2 százalékot esett. A várakozásoknál ugyan rosszabb, de mégis profitnövekedésről beszámoló Nestlé részvényei 5,2 százalékkal emelkedtek, és javította befektetők hangulatát, hogy az idei évi kilátásairól is kedvezően nyilatkozott a társaság.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!