BUX
39138

A New York-i Fed elnöke szerint kicsi az esély a recesszióra

A gyenge idei évi gazdasági teljesítmény ellenére a W-alakú recesszió esélye meglehetősen alacsony az USA-ban - idézte a CNBC a New York-i Fed elnökének, William Dudley-nak a szavait. A szakértő hangsúlyozta, az év második felében a gazdasági növekedés jóval erőteljesebb lehet.

portfolio.hu, 2011. augusztus 18. csütörtök, 19:40

A recesszió valószínűsége ugyan valamivel magasabb most, mint hat hónappal ezelőtt volt, Dudley azonban erősen azon az állásponton van, hogy a fellendülés folytatódni fog. Az év második felére jóval nagyobb GDP-növekedést vár az Egyesült Államokban, ugyanakkor hozzátette, vannak kockázatok is.

A Fed múlt heti kamatdöntése kapcsán Dudley kiemelte, a bejelentést követően a piaci kamatok csökkentek, ami segítheti a gazdasági aktivitás erősödését és a munkaerőpiaci folyamatok javulását.

A szakértő egy Wall Street Journal-nak adott interjújában elmondta, az amerikai hatóságok közelebbről is szemügyre veszik mostantól az európai bankok amerikai üzletágainak működését, elsősorban annak megakadályozása érdekében, hogy az európai adósságproblémák negatív hatásai átterjedjenek az amerikai bankszektorra.