A Nomura szerint kilőhet az OTP árfolyama

Túl pesszimisták az OTP-vel kapcsolatban a befektetők, ez tükröződik abban is, hogy a bank részvényei könyvértékük alig felén forognak - áll a Nomura szerdán megjelent elemzésében.
Mezősi Tamás, 2009. február 25. szerda, 12:40
Fotó:

A cég ezért 4600 forintos célárral vételt javasol.

Túl pesszimisták az OTP-vel kapcsolatban a befektetők, ez tükröződik egyrészt abban, hogy már egyre nagyobb díjért lehet csak OTP-papírokat kölcsönkérni, másrészt abban is, hogy a bank részvényei könyvértékük alig felén forognak - áll a Nomura ma megjelent elemzésében. A papírok tehát túlshortoltak, ami oda vezethet, hogy bármilyen a bank tőkehelyzetéről, vagy az ukrán fejleményekről megjelentő kedvező hír hatására pánikszerű pozíciózárások következhetnek - azaz az árfolyam sebesen kilőhet. A Nomura egyébként tőkével megfelelően ellátottnak találja az OTP-t és a menedzsment idénre prognosztizált 150 milliárdos nyereségtervét is - nagyjából -teljesíthetőnek véli. A cég ezért 4600 forintos célárral vételt javasol.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK