Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kisbefektetők érdekvédelmét felvállaló szövetség az közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy a cég igazgatósági elnöke olyan, a cég jövőbeni működését és annak kockázatait befolyásoló információk híresztelésébe kezdett a jegyzési időszak alatt, amelyek nem szerepelnek a felügyelet által jóváhagyott kibocsátási tájékoztatóban. A társaság szerint a részvényértékesítés teljes mértékben a törvényi előírásoknak megfelelően zajlik.

A Tebész közleménye szerint a kibocsátási tájékoztató a világhírű teniszjátékosról csak mint "reklámarcról" tesz említést, míg a sajtónyilvános eseményekről megjelent tudósítások már mint esetlegesen később beszálló üzleti partnerről szóltak. A cég közleménye viszont hangsúlyozza: Andre Agassi marketing szerződést kötött a társasággal, teljes összhangban a 2014. 08. 21-e óta nyilvánosan elérhető, az MNB által jóváhagyott Összevont tájékoztatóban, illetve annak 1. számú kiegészítésében foglaltakkal. Andre Agassi nem tulajdonostársa az értékesítő részvényeseknek.

Aggályosnak tartja a szövetség a cégvezetőnek a társaság jövőbeni működését alapvetően meghatározó védjegyekkel kapcsolatos kijelentéseit is, miszerint a 13 védjegyet be fogják vinni a cégbe térítésmentesen, vagy jelképes összegért az első alaptőke-emelésről döntő közgyűlésen. Ilyen tervekről azonban semmilyen nyilatkozat sincs az MNB engedéllyel rendelkező tájékoztatóban.

A társaság ezzel kapcsolatban a tájékoztató 10.9.1. fejezetét idézi: "Schóbert Ferenc Norbertnek a megállapodás időtartamának lejáratát megelőzően szándékában áll, hogy a védjegyeket a társaságba apportálja. Az apportálás szándékának kinyilvánításával Schóbert Norbert tervezi az apportálást, de nem tett kötelező érvényű nyilatkozatot arról, hogy azt végrehajtja." A szeptember 16-i sajtóbeszélgetésen elhangzottak ezzel teljes mértékben összhangban voltak, Schóbert Norbert az apportálás szándékát megerősítette, pontosította - tették hozzá.

A Tebész azon állításával kapcsolatban, miszerint a tájékoztatóban és mellékleteiben kizárólag tavalyi időszakra vonatkozó üzleti adatok olvashatók, míg a sajtóeseményen friss 2014-es adatokról beszélt a részvényeladó, egyebek közt a cég aktuális vagyonáról, az alkalmazottak számáról és a működéshez kapcsolódó egyéb információkról a társaság leszögezte: "a szeptember 16-i sajtóbeszélgetésen, amelyen a Tebész egyébként nem képviseltette magát, újságírói kérdésekre adott válaszként sem hangzottak el a Tebész sajtóközleményben állított friss gazdálkodási adatok. A sajtóbeszélgetésen ténylegesen elhangzottak teljes összhangban vannak a tájékoztatóban foglaltakkal".

A Norbi Update Lowcarb Nyrt. szeptember 8. és 26. közötti értékesíti részvényeit, a sikeres kibocsátás után pedig a tőzsdére lépést tervezi.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!