A tőzsdén jegyzett Externet Nyrt. a BÉT honlapján a napokban jelentette be, hogy együttműködési megállapodást írt alá az Enternet Invest Zrt.-vel.

Bauer Róbert tájékoztatása szerint az együttműködés keretében bejelentett közös irányítás ideiglenes, azt fúzió követheti. Hozzátette: ennek részleteiről - a tárgyalások befejezéséig - további információt nem közölnek.

A hivatalos bejelentés szerint az egyesülési megállapodást még az év végéig aláírhatják az után, hogy a kölcsönös átvilágítás és a lehetséges szinergiák feltárásának eredményeként kidolgozzák a kötelező érvényű megállapodás részleteit. A fúziót a tulajdonosok mellett az érintett bankoknak is jóvá kell hagyniuk. A két cég vezetői megállapodtak abban is, hogy harmadik személlyel a fentiekhez hasonló tárgyú tárgyalásokat, egyeztetéseket kizárólag közösen folytatnak.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!