A NYSE Euronext elektronikus kereskedelmi platformját vásárolja meg a varsói tőzsde

A varsói tőzsde (WSE) megvásárolja a NYSE Euronext tőzsde elektronikus kereskedelmi platformját - közölte Aleksander Grad pénzügyminiszter.
NAPI, 2010. június 30. szerda, 12:00
Fotó:

A NYSE Euronext kisebbségi részesedést vásárol majd a varsói tőzsdében annak novemberre tervezett részvény kibocsátása után. Amennyiben eredményesnek bizonyul a stratégiai együttműködés, a Kincstár eladja kisebbségi WSE-részesedését - mondta a miniszter.

Tavaly sikertelenül zárult a Kincstár kísérlete többségi részesedés eladására a Deutsche Boerse AG-nak, az egyetlen ajánlattévőnek, miután az nem volt hajlandó emelni ajánlatán.

A sikertelen privatizációt követően a Kincstár nyilvános kibocsátás megszervezése mellett döntött, amire várhatóan az idén novemberben kerül sor. A kibocsátás után a Kincstár 25-30 százalékos tulajdonrészt kíván megtartani.

A NYSE Euronext, Inc. a NYSE Group, Inc. és az Euronext N.V. egyesülésével jött létre 2007 áprilsi 4-én. Az Euronext N.V. részvények és származékos termékek kereskedelmével foglalkozó, valamint klíring és információs feladatokat ellátó pán-európai elektronikus tőzsde volt holland, belga, francia, portugál és brit érdekeltségekkel.

A NYSE Euronext, Inc. tőzsdék üzemeltetésével foglalkozik, székhelye New York. Elektronikus kereskedelmi rendszerének irányító és fejlesztő központja Párizsban található.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK