A kereskedelmi minisztérium adatai szerint az ipari rendelésállomány márciusban a vártnál nagyobb mértékben, 4,2 százalékkal bővült, az elemzők egy része emiatt a jövő szerdai kamatemelést már kész tényként kezeli. A Dow Jones 16,17 ponttal 11 400,28 pontra, a Standard & Poor's 500-as indexe 5,36 ponttal 1307,85 pontra, a Nasdaq 5,87 ponttal 2303,97 pontra esett vissza. A Dow legnagyobb vesztese a Procter & Gamble: a vártnál gyengébb negyedéves forgalom "ára" a kurzus 3,3 százalékos csökkenése volt. Az olajár a nap folyamán 3 százalékkal csökkent, ami főként a nagy olajcégekre hatott: az Exxon Mobil részvényárfolyama 1,4, a ConocoPhillipsé 2,4 százalékkal esett. A Nasdaqot a Microsoft húzta legjobban: a világ legnagyobb szoftvercégének kurzusa a nap folyamán 52 hetes mélypontra zuhant, a kereskedést végül 3,5 százalékos eséssel zárta.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!