A tegnapi amerikai kilátásrontást követően beszakadt indexek ma óvatosan korrigálnak. Ma délután fél háromkor két fontos lakáspiaci adat is érkezik a tengerentúlról, melyre kiemelt figyelmet fordítanak a befektetők.

A Stoxx 600 szélesebb piacokat lefedő indexe is közel 0,5 százalékkal felfelé mozdult. Az autóipar és a fogyasztási javak szektora ma felülteljesít, míg a banki és a távközlési szektor ma lemaradó.

A luxustermékek forgalmazó felől ma optimista hírek érkeztek így ezek árfolyam ezek közül a LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton több mint 4 százalékkal került feljebb. A társaság az elemzői várakozásokat felülmúló első negyedéves számokat tett közzé, az eladások 17 százalékkal ugrottak meg az első három hónapban, így az 5,25 milliárd eurós érték a 4,47 milliárd eurós elemzői várakozást könnyedén túlteljesítette. A Burberry több mint 7 százalékot száguldott, miután 30 százalékos második féléves bevétel-növekedésről adott számot a cég, így a társaság véleménye szerint a 2010/2011-es üzleti évben a profit az elemzői várakozások optimistább verzióihoz lesz közel.

A WTI árfolyam egyébként tovább csökken, már a 106 dolláros szintek közelében kereskednek a fekete arannyal. Előbbi hír illetve az, hogy Franciaországban 6 százalékkal, Németországban pedig 11 százalékkal emelkedtek az újautó eladások, lökést adtak az autógyártó cégek részvényeinek. A BMW 2,7 százalékkal a MAN több mint 1 százalékkal , a Volkswagen 1,8 százalékkal, a Daimler 1,7 százalékkal erősödött a frankfurti parketten, míg Párizsban a Peugeot 1,3 százalékkal a Renault 1,1 százalékkal tudott emelkedni.

A bankok közül a Societet Generale, az AXA és a BNP Pribas 1 százalék körüli csökkenése ma alulteljesítőnek számít, míg a Telefonica és a France Telecom 0,7 illetve 0,6 százalékos leértékelődése szintén nehezéket jelent az indexeknek.

Tovább folytatja tegnapi lejmenetét a ma 1 százalékkal csökkenő Philips, a rossz gyorsjelentés hatására a részvények vételről tartásra kerültek az ING-nél. A bank elemzői csökkentették EBITDA várakozásaikat az következő két évre, az indok a növekvő nyersanyagáraknak a vállalati marginokra kifejtett negatív hatása mellett a szoros árverseny.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!