A tranzakció révén a cégnek a nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) szerint megközelítőleg 1,1 milliárd forint egyszeri nyeresége keletkezik. A közlemény szerint az értékesítési ár 1,690 milliárd forint, amelyet a vevő az eladóval együttműködve egy összetett finanszírozási struktúra igénybevételével teljesít.

A vevő vállalta, hogy a termálkutat a Miskolci Geotermikus rendszer részeként hasznosítja, a MIGE Zrt. és Kuala Kft. összesen 4 darab termálkútja működésének és kapacitásának támogatására - tették hozzá.

Kiemelték: a PannErgy Csoport stratégiai célkitűzése a geotermikus projektek fejlesztése és azok minél hatékonyabb működtetése, továbbfejlesztése és bővítése. A társaság ehhez a célkitűzéshez alakítja a tőkeszerkezetet és az eszköz-forrás struktúrát.

A PannErgy Nyrt. 2014-ben 2,290 milliárd forint értékesítési árbevételre tett szert, ez 78,9 százalékkal magasabb a 2013-as 1,280 milliárd forintnál. Az adózás utáni eredmény 457 millió forint veszteség volt, 54,4 százaléka a 2013-as 840 millió forint veszteségnek.

A PannErgy részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek. A részvény legutolsó, október 8-i záróára 342 forint volt. Az elmúlt egy év alatt a legmagasabb ára 361 forint, a legalacsonyabb 280 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!