A PannErgy megválik a CSRG Energia Zrt.-től

A PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt. értékesíti a CSRG Energia Zrt.-ben lévő 100 százalékos tulajdonrészét egy magyarországi bejegyzésű szakmai befektetőnek - közölte a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
MTI-Eco, 2016. március 21. hétfő, 22:03
Fotó: Napi.hu

A közlemény szerint a PannErgy egy, a másodlagos hőenergia hasznosítása mellett elkötelezett befektetői csoport kedvező ajánlatát elfogadva döntött a CSRG Energia Zrt. eladása mellett, amely 40 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik a miskolci másodlagos hőt hasznosító Geo-Wendung Zrt.-ben.

A CSRG Energia Zrt. eladásával a PannErgy Csoport folytatja portfólió elemeinek racionalizálását - tették hozzá. A közlemény szerint a CSRG Energia Zrt. értékesítési ára a könyv szerinti értékkel megegyezik, így tranzakciós eredmény nem keletkezik.

A vételár 250 millió forint, amit a vevő a részvényadásvételi szerződés aláírását követően három részletben teljesíti - ismertették. A részletfizetés keretében a vevő a vételárnak a 20 százalékát már kifizette, a további 20 százalékát legkésőbb 2016. április 30-ig, 60 százalékát pedig 2016. szeptember 30-ig kell kifizetnie. A határidő legfeljebb 2016. december 31-ig meghosszabbítható.

A PannErgy részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek. A részvény legutolsó, március 18-i záróára 350 forint volt. Az elmúlt egy év alatt a legmagasabb ára 402 forint, a legalacsonyabb 280 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK