A tranzakciót követően a Gödöllői Geotermia Zrt. 100 százalékos tulajdonosa a PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt. lett. A PannErgy papírját pénteken tőzsdezáráskor 318 forinton jegyezték.

A cég a napokban nemcsak Gödöllő városával kötött üzletet, hanem a PannErgy leányvállalata, a PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt. (PEGE Zrt.) megállapodást kötött Csurgó város önkormányzatával is - adta hírül a Portfolio.hu internetes gazdasági hírportál. A megállapodás értelmében a PEGE Zrt. (mint többségi tulajdonos) megvásárolta a Csurgói Geotermia Zrt.-ben Csurgó város 10 százalékos részesedését.

A PannErgy Nyrt. a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság, a BUX-kosár tagja, prémium kategóriába tartozó részvénykibocsátó - tudatja a cég honlapja. Ezen az is olvasható, hogy feladatuk: Európa legnagyobb aktív geotermális energiáját a lakosság és az ipar számára elérhetővé, felhasználhatóvá tegye a társaság.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!