A 2004-es évet a Pannonpipe mérleg szerinti veszteséggel zárta. A tranzakciós vételár 2005. augusztus 4-én megfizetésre került. Az értékesítés következtében a Pannonplast Rt. nettó eladósodottsága megközelítőleg - a vételár és a konszolidált hitelállomány miatt - 2,8 milliárd forinttal csökkent. Az üzletrészt értékesítésén a Pannonplast Csoport kis mértékű nyereséget realizált. A Csoport IFRS szerinti konszolidált sajáttőkéje a tranzakció következtében materiálisan nem változott. A konszolidációs körből kikerült a Pipelife Romania, a Pannonpipe Kft. 100 százalékos leányvállalata is. A két csőgyártó távozásával a Pannonplast lényegesen több menedzsment erőforrást tud csoportosítani az elsőszámú stratégiai üzletágként kijelölt, fogyasztói csomagolások üzletág fejlesztésére. A tranzakció részeként a Pannonplast Rt. adásvételi szerződést kötött a Pannonpipe Kft. csepeli termelő ingatlanának megvásárlására (6020 négyzetméter üzemcsarnok és 2680 négyzetméter iroda), melyet egy hosszú távú bérleti megállapodással a Pannonpipe további használatára bocsátott. A Pannonplast Csoport IFRS szerinti konszolidált első féléves teljesítménye - a Pannonpipe Kft. és a Pipelife Románia eredményeinek kiszűrésével - szerint 46 millió forinttal csökkent a társaság adózás előtti eredménye, 9 milliárd forintos árbevétel mellett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!