A vállalati hírek közül kiemelhető a pénzügyi szektor képviselői közé tartozó Mitsubishi UFJ, mely 2,4 százalékot emelkedett azok után, hogy a Deutsche Bank kevesebb kockázatot lát a banknál, melynek eredőjeként felminősítette a papírt. A BYD kínai autógyártó, mely részben Warren Buffett tulajdonában áll 41 százalékot emelkedett az első kereskedési napján.

További érdekes hír, hogy egyes jól értesült források szerint a Hitachi csatlakozhat a Sony és Toshiba duóhoz, mellyel a kisméretű LCD-ket gyártó üzletágukat egyesíthetik.

A Nikkei legnagyobb kapitalizációjú komponensei közül a világ más piacaihoz hasonlóan az ázsiai szigetországban is a pénzügyi szektor teljesített jól, mely tagjai közül a Sumitomo Mistsui 1,3 százalékkal került feljebb

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!