A BÉT irányadó indexének értéke az elmúlt öt napban 0,51 százalékkal nőtt, míg a cseh parkett mutatója 2,03 százalékkal, a varsói tőzsdeindex, a WIG pedig 1,06 százalékkal esett vissza. A térségi tőzsdemutatók csütörtöki teljesítményét tekintét összehasonlítva is a pesti parkett tűnik az éllovasnak. A WIG 0,45 százalékos, a PX50 1,26 százalékos, a BUX pedig 1,33 százalékos pluszban járt nem sokkal egy óra előtt.

A BUX teljesítménye a globális trendnek is ellentmondott az elmúlt napokban - míg Nyugat-Európában két napos lejtmenet után ötheti mélypontra tértek vissza az irányadó mutatók szerda estére, a BÉT irányadó indexe emelkedést regisztrált, sőt, az elmúlt öt nap során a relatív forgalom is egyedül a BÉT-en nőtt a régióban, miközben Prágában töb mint 2, Varsóban több mint 1 százalékkal mérséklődött - derül ki a Financial Times adataiból.

A BÉT-en kereskedett vezető papírok közül csütörtök koradélután az OTP előnye volt a legkiemelkedőbb. A bankpapír 2,12 százalékos drágulás után 4670 forinton forgott. A Mol 1,25 százalékkal 20 605 forintra, a Magyar Telekom 1,50 százalékkal 677 forintra, a Richter részvényei pedig 1 százalékkal 45 350 forintra drágultak a nyitás óta. Az FHB részvényei is jól teljesítenek, 3,50 százalékos áremelkedést követően 1124 forinton cserélnek gazdát, ezzel a BÉT-en forgó papírok közül a legnagyobb előnyre tettek szert.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!