EURUSD

Bár a vártnál kedvezőbb amerikai GDP- és munkanélküliségi kérelmek közzétételét követően a dollár kezdetben erősödéssel reagált csütörtökön: azonban a kurzus később több mint egyhónapos csúcsra kapaszkodott fel, miután a kamatot ülő ECB jegybankárok nem nyúltak az alapkamathoz, míg Mario Draghi szerint a negatív betéti rátáról is csupán érintőlegesen egyeztettek a döntéshozók, így bár a jegybank bármikor kész azt bevetni, a bevezetés egyelőre várat magára.

Pénteken sem maradnak ugyanakkor kiemelt esemény nélkül a befektetők, hiszen az elmúlt napokban beérkező és a vártnál kedvezőbb amerikai foglalkoztatottsági adatsorok után a hivatalos, kormányzati munkaerőpiaci mutatók felé fordul a piaci figyelem. Amennyiben novemberben a foglalkoztatottság bővülése pozitív csalódást okozna, a dollár erősödéssel reagálna, míg a befektetők fantáziáját ismét a tapír karácsony előtti eljövetelének lehetősége mozgathatná majd.

Az EURUSD jegyzése az 1,36-os szint felett bezárva a korábbi, emelkedő csatorna alsó trendvonalát tesztelte pénteken délelőtt. Felfelé a következő meghatározó ellenállási zónát 1,38-1,3833 jelenthetné; míg ismét 1,36 alá süllyedve fontos támaszt képez az 1,35-ös szint is.

EURUSD
Kép: Admiral Markets

Arany

Heves kilengéseket produkált az arany árfolyama a hét első felében; azonban a jelentős szerdai emelkedést követően ismételt lecsorgás vette kezdetét. Bár a novemberi, amerikai munkaerőpiaci adatközlés a sárga nemesfém számára is tartogathat meglepetéseket a hét utolsó napján; amennyiben a novemberi munkaerőpiaci adatsor jelentősen meghaladná az előzetes várakozásokat; a Fed QE-program akár már idén megkezdett mérséklésével kapcsolatos várakozások ismételt felerősödése nyomán az arany is könnyen eséssel reagálhatna. Az 1200-as szint fontos támaszként funkcionál; míg felfelé az első fontos ellenállási zónát az 1250-1265-ös tartomány jelentheti az arany számára.

Arany
Kép: Admiral Markets

EURNOK

Négyéves mélypontra gyengült a korona az euróval szemben csütörtökön, miután a norvég jegybank a várakozásoknak megfelelően 1,5%-on tartotta az irányadó rátáját, azonban a jegybankárok szerint az alapkamat 2015 nyaráig a jelenlegi szinteken maradhat majd, míg a piaci várakozások eddig a 2014-es kamatemelés lehetőségével számoltak.

A rövid távon a túlvettség jeleit mutató devizapár esetében érdemes számolni egy esetleges negatív korrekció lehetőségével: támaszt pedig első körben a 8,3570-es szint, majd a 8,2000-es szint jelenthetne. A jelenlegi szintekről újra felfelé mozdulva el, a következő meghatározó ellenállást a 8,3550-es szint jelenti.

EURNOK
Kép: Admiral Markets

EURUSD, Arany, EURNOK - technikai elemzés 2013.12.06.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!