Az Európai piacok nap közben még erőlködtek, a nap végére méretes esés lett: Londonban a FTSE 1,21 százalékot gyengült, így 5385 ponton zárt. Londonban minden ágazatra jellemző volt az esés: a Rio Tinto nyersanyag kitermelő 3,92 százalékot esett. Az ezüst és aranykitermelésben érdekelt Fresnillo PLC 3,6 százalékos mínusszal zárta a napot. Nem járt sokkal jobban a Aviva biztosító sem, a részvényei 4,78 százalékos eséssel zárták a napot a Marketwatch adatai szerint. A bankszektor is hasonló mértékben esett Barclays 4,5, a Lloyds 2,41 százalékos mínusszal zárt.

Párizsban a CAC-40 2,32 százalékos mínuszban 3084 ponton zárt, míg Frankfurt 2,49 százalékos esés után 5766 ponton állt meg.

Az amerikai piacok is mínuszban voltak kora este: a Dow Jones 0,66 százalékos, a Nasdaq 1,29, a S&P 500 0,71 százalékos veszteségben volt este hatkor. Délután több amerikai makroadat látott napvilágot: a munkanélküli segélyért sorba állók száma nagyobb mértékben csökkent ugyan, de Conference Board indexe azt mutatta, hogy továbbra is lassú marad a növekedést az Egyesült Államokban.

Ennek megfelelően az arany és az olaj ára is esett - ez utóbbit végleges Kadhafi bukásáról szóló hírek is erősíthették. A fekete arany ára (WTI) 1,38 dolláros esés után 84,71 dollár volt este hatkor, míg az arany ára 2,22 százalékos csökkenés után unciánként 1609 dollárt kértek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!