A piacok meglátták a fényt a görög alagút végén

Még mindig nem oldódott meg a görög adósságválság, de a jelek szerint a befektetők reményt láttak abban, amilyen könnyedséggel a francia kormány megállapodott a bankokkal a görög kötvények meghosszabbításáról; az amerikai tőzsdenyitás húzta fel az európai tőzsdéket.
NAPI, 2011. június 27. hétfő, 18:22
Fotó:

A frankfuti DAX 0,2 százalékot esett, miközben a londoni FTSE 100 0,4 százalékot, a párizsi CAC-40 pedig 0,3 százalékot emelkedett; mindhárom index délután, az amerikai nyitás után kezdett nagy emelkedésbe.

Jól szerepeltek a tech-szektor rényvényei: az ASML Holding 2,2 százalékot, az Alcatel-Lucent 2,3 százalékot, a Nokia pedig 2,7 százalékot erősödött. A Northumbrian Water Group papírjai pedig 7,8 százalékot repültek felfelé Londonban, miután felvásárlási hírek kezdtek terjedni a cégről, a Vedanta Resources pedig 3,1 százalékot emelkedett, miután a HSBC javított besorolásán.

Rossz napja volt azonban a bankpapíroknak, amiben a görög híreken kívül a Bázeli Bizottság tőkekövetelmények szigorítására vonatkozó hét végi döntése szerepet játszhatott. A Commerzbank például 5,6 százalékot zuhant, de gyengültek a francia bankrészvények is. A dán Fjordsbank Mors csődöt jelentett, ami súlyosan lehúzta az ország bankszektorát, a Dankse Bank több, mint 4 százalékot esett.

Az AstraZeneca 1,1 százalékot esett, miután egyik gyógykészítményéről negatív hírek érkeztek, az Akzo Nobel pedig profitfigyelmeztetése után vesztett 6,5 százalékot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK