Mint ismeretes az új Értékpapírtörvény szerint a 33 százalék feletti tulajdonos csak úgy növelheti tovább befolyását, ha nyilvános vételi ajánlatot tesz. A társaság saját részvény-vásárlása is a befolyás növekedéséhez vezet. A Pick egy hónappal ezelőtti hasonló történetében a PSZÁF azt a megoldást is elfogadhatónak találta, hogy a részvények eladásával a korábbi szintre csökkentsék az Arago befolyását, s ezzel a befektetési holding elkerülte az ajánlattételt. A tegnapi 2000 darabos Titász-forgalomban már talán a társaság saját részvényeinek egy része is benne volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!