A piros uralja a Nyugatot is

A vezető nyugat-európai tőzsdék veszteséges napot zártak szerdán. Az európai zárás után nem sokkal az amerikai indexek is mínuszban mozogtak, a gyorsjelentő Apple és Facebook részvényei szintén a piros zónában várták a bejelentéseket.
Napi.hu, 2014. április 23. szerda, 18:47
Fotó: Reuters

Az FTSE-100 0,1, a DAX 0,6, a CAC-40 0,7 százalékot esett, a Stoxx Europe 600 indexe 0,6 százalékot vesztett értékéből. A periféria is pirosba borult: az FTSE MIB 1,2, az IBEX-35 0,1 százalékos mínuszban zárta a napot.

A mínuszok ellenére szerdán megjelent egy vártnál jobb áprilisi eurózónás feldolgozóipari BMI - ez nem hatotta meg az európai piacokat.

A gyorsjelentő Ericsson 6,2 százalékot zuhant, miután jelentős árbevétel-visszaesésről - 52 milliárd koronáról 47,5 milliárd koronára - jelentett a negyedéves adataiban. Az elemzői konszenzus 50,8 milliárd koronáról szólt.

Az ARM Holding chipgyártó 2,8 százalékos mínusszal fejezte be a napot, annak ellenére, hogy az első negyedévére profitnövekedésről számolhatott be.

Az USA is mínuszban

Kelet-közép-európai idő szerint este háronegyed hét körül az amerikai vezető indexek is veszteségben álltak. A Dow és az S&P 0,1, a Nasdaq 0,5 százalékkal járt az előző napi záróértéke alatt. A tengerentúli rossz kedvet piaci kommentárok csalódást keltő feldolgozóipari valamint ingatlanpiaci adattal magyarázták.

Az amerikai tőzsdezárást követően közzé teszi gyorsjelentését az Apple és a Facebook. Mindkét papír mínuszban várja az eredményeket: az Apple 0,6, a Facebook 2,5 százalékkal járt az előző napi záróértéke alatt.

Előbbi cég esetében elemzők 10,19 dolláros részvényenkénti nyereséget várnak és 43,7 milliárd dolláros árbevételt az első pénzügyi negyedévre. Utóbbi esetében 24 centes részvényenkénti nyereséggel számolnak az egy évvel ezelőtti 12 cent után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK