A PVC-árak húzták le a Borsodchem eredményét

A Borsodchem első negyedévi teljesítményét a PVC-árak jelentős esése határozta meg - áll a társaság gyorsjelentésében, amelyet a Magyar Tőkepiac ismertetett. Az ár idén februárban érte el mélypontját, a márciusban megindult emelkedés áprilisban is folytatódott - utal a jelentés a várható javulásra. Az IAS szerinti konszolidált mérleg szerint a vegyipari társaság nettó eredménye az első negyedévben 2,803 milliárd forint, ami 27 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.
Szabó Márta, 2001. április 25. szerda, 08:16
Fotó:

Az üzemi szintű eredmény az első negyedévben 3,054 milliárd forint volt, ez 21,6 százalékkal maradt el a bázisidőszakétól. Az értékesítés nettó árbevétele 31,728 milliárd forintot tett ki, ami 38,5 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. Az árbevétel-arányos üzemi jövedelmezőség 9,6 százalék. A társaság mérlegfőösszege egy év alatt 93,8 százalékkal 140, 552 milliárd forintra nőtt, hála a 2000-ben végrehajtott BC-MCHZ akvizíciónak, a TVK-ban való tulajdonszerzésnek, a megvalósított beruházásoknak és a realizált nyereségnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK