Az árbevételnél 11,7 százalékos a visszaesés, a profitban - a várakozásoknak megfelelően - közel 60 százalékos. A futómű üzletág jól teljesített az utolsó három hónapban, az alkatrész üzletágnál viszont a már korábban elhangzott figyelmeztetés szerepel a jelentésben: a Suzuki modellváltás miatt az első negyedévben várhatóan visszaesés lesz tapasztalható. Az észak-amerikai piacon a negyedik negyedévben sem lehetett a javulás jeleit érezni, ugyanakkor a Rába szerint a nehézteherautó piacon a készletszintek a felére csökkentek, s ez a jövőbeni javulás esélyeit vetíti előre. A többi piacon jelentős a javulás, a gyenge harmadik negyedév után elsősorban az ázsiai és az európai eladások biztosították a kedvező év végi teljesítményt. A buszösszeszerelés leállításával, a kispesti öntőde eladásával és a motor üzlet gyenge teljesítményével párhuzamosan a hazai eladások mintegy 13 százalékkal csökkentek. A jelentés nem jelenthet igazán meglepetést a piac számára, megfigyelők szerint a a társaság megítélésére a közeljövőben várhatóan nagyobb hatással lesz a honvédelmi tender eredményének akár hónapokon belüli kihirdetése, mint a Rába tényleges teljesítményéről szóló adatok.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!