A bank szerint a döntés a térség hat nagyvárosában 7 fiókok érint. A Raiffeisen szerint az érintett bankfiókok kevés bevételt hoztak, és nem várható, hogy a közeljövőben javulna a helyzet ezen a téren.

Az orosz gazdasági válság érzékenyen érinti a bankágazatot, amelynek a nyereségessége tavaly jelentősen visszaesett és az idei profit valószínűleg még kisebb lesz.

A Raiffeisen pénteken azt közölte, hogy "a jelenlegi gazdasági helyzetben a legfontosabb hatékonynak és nyereségesnek lenni."

A Standard and Poor's nemzetközi hitelminősítő csütörtökön ismertetett tanulmánya szerint Oroszországban a rossz hitelállomány aránya idén 17-23 százalékra is ugorhat a tavalyi 8 százalék körüli szintről. Eközben a bankágazat nyeresége akár nullára is csökkenhet.

Alekszej Szimanovszkij, az orosz jegybank első alelnöke a napokban azt mondta, hogy a legnagyobb bankok együttes adózott eredménye idén nem haladja meg a 300-400 milliárd rubelt (1 rubel=4,44 forint). A 30 legnagyobb orosz bank tavalyi profitja éves szinten 24 százalékkal 590 milliárd rubelre esett.

A Raiffeisen az 50 legnagyobb bank egyike volt Oroszországban tavaly decemberi kimutatás szerint. A Raiffeisen 1996-ban jelent meg Oroszországban, terjeszkedése 2006-ban kezdődött az orosz Impexbank megvételével.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!