A remek OTP-gyorsjelentés előtt ötezer felett az árfolyam

Az elemzői várakozások szerint a harmadik negyedév nem különbözik az előzőektől, a Mol és az OTP ismét rekorderedményt közölhet. A derűlátó befektetők ma ötezer fölé húzták a bankrészvények árfolyamát.
NAPI Online, 2004. november 9. kedd, 11:12
Fotó:

Az elemzők szerint eredményoldalról igencsak alátámasztott a jelenlegi részvénypiaci áremelkedés. Az index kosarából jelentős súlyt kihasító két cégtől, a Moltól és az OTP-től egyaránt rekordnagyságú harmadik negyedéves eredményt várnak a szakemberek.

Holnap az OTP Bank számai jelennek meg, s a várakozások szerint a bank profitja szeptember végére megközelítheti a 100 milliárd forintot. Az előrejelzések átlagosan 97,5 milliárd forintos első kilenc havi nyereségről szólnak, ez pedig 40 százalékos növekedésnek felelne meg a tavalyi 69,54 milliárd forinthoz képest.

A tőzsdézők optimistán várják a számokat: ma a nyitástól eltelt két órában az OTP-részvények árfolyama 80 forinttal, azaz 1,6 százalékkal 5030 forintra emelkedett, a tetőpontot az 5040-es szint jelentette.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK