A reorganizációt a társaság 2011 második és harmadik negyedévében tervezi megvalósítani, azzal a célkitűzéssel, hogy az év második felében a cégcsoport Event üzletág nélküli része is üzemi eredmény elérésére legyen képes. A terv a megőrzendő tevékenységek közé sorolja az EMGEvent üzletágat - ide tartozik a fesztiválokat rendező Sziget Kft. -, amely az elmúlt években rendre eredményt termelt. Ez az üzletág lehet a cégcsoport nemzetközi terjeszkedésének legfőbb motorja.

Az újraszervezendő tevékenységek közé tartozik a programmagazinokat kiadó EMGPrint és az online médiaportfólióval rendelkező EMGOnline üzletág. A koncertszervező EMGMusic üzletágat a nem jelentős tevékenységek közé sorolja a terv.

Egyértelműen nem megőrzendő tevékenység az EMGBroadcast üzletág, ami a rádiós piacot foglalja magában, innen a társaság már kivonult a NeoFM-et üzemeltető FM1 Zrt. és a radiocafé Kft. eladásával. A reklámokkal foglalkozó EMGIndoor üzletágat pedig a nem feltétlenül megőrzendő kategóriába sorolja a reorganizációs terv.

A megszűnt és esetlegesen megszűnő tevékenységek kapcsán nagymértékű létszámleépítést helyez kilátásba az intézkedési terv.

Az Est Media - korábbi nevén econet.hu - részvényei a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában forognak. A papírok kereskedése június 21-28-ig szünetel a névérték 100 forintról 1000 forintra emelése és az ezzel összefüggő részvénycsere lebonyolítása miatt. A papírok utolsó záróára június 20-án 26 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!