A réz ára az idén már 82 százalékkal ment fel, a mai 8010 dolláros ár 195 dollárral, azaz 2,5 százalékkal magasabb a tegnapinál. A termelés csökkenésére többek között abból következtetett a piac, hogy a világ vezető bányatársaságának számító BHP Billiton jelentése szerint 2008-ig limitált kínálattal kell számolni. Az árat technikaliag az hajtotta fel, hogy egyre több nyugdíj-, illetve befektetési alap invesztál alapanyagokba, ebbe a kategóriába értve a cukrot, az olajat, az aranyat és a rezet is. A Barclays szakértői szerint 2008-ig 120 milliárd dollárra nőhet ezen alapok árupiaci befektetéseinek értéke.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!