A hétfői nyitás után 18 926 pontig erősödött a BUX index, ez 0,3 százalékkal volt magasabb a múlt pénteki záróértéknél. A forgalom a nap elején visszafogott volt, az OTP kivételével egyik papír sem érte el a 100 milliós határt. A bankrészvények egyébként 0,6 százalékos erősödéssel kezdtek, így 4750 forintba kerültek, míg a Mol 17 615 forintos jegyzése 0,8 százalékkal maradt el a péntekitől. Eközben a Magyar Telekom egy forinttal 388 forintig kapaszkodott fel.

A gyógyszergyártók közül a Richter a nap nyertese eddig, a cég papírjai 1,35 százalékkal 35 220 forintig erősödtek miután a társaság reggel bejelentette, hogy újabb vegyesvállalatot alapít Kínában, hogy erősítse jelenlétét a piacon. A szektortárs Egis közben stagnálással kezdett 19 000 forinton.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!