A Richter és a Mol mentette meg a napot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,21 százalékos emelkedéssel, 35 205,42 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 9,6 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest - írta az MTI.
Szepesi Anita, 2017. június 30. péntek, 18:28
Fotó: Napi.hu

Ballai Zoltán, a Raiffeisen elemzője az MTI-nek elmondta: a Richter és a Mol pozitív teljesítménye miatt tudott a BUX-index pluszban zárni. Az elemző szerint azonban a nemzetközi piacokra jellemző negatív hangulat kezd átragadni a BÉT-re is.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1-en kifejtette: a magyar piac viszonylag jól teljesített, ugyanis a BUX-index 0,21 százalékkal emelkedett, miközben a német DAX-index 0,4 százalékkal csökkent. A forgalom pedig az éves átlagot közelíti.

A vezető részvények közül kiemelte a Richtert, ami csütörtökön nagy veszteséggel fejezte be a kereskedést, pénteken azonban szépíteni tudott.

A Mol  0,66 százalékkal 21 225 forintra erősödött, 2,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára  0,88 százalékkal 9050 forintra csökkent, forgalmuk 3,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,43 százalékkal 472 forintra nőtt, forgalma 493,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 1,10 százalékkal 7067 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,3 milliárd forintot ért el.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK