A Richter húzta a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,5 százalékos emelkedéssel 27 418 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 9,6 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek a pénteki záráshoz képest.
Napi.hu, 2016. július 11. hétfő, 18:14
Fotó: Napi.hu

Alapvetően pozitív hangulatban emelkedtek a BÉT-en a vezető részvények, legnagyobb mértékben a Richter. A gyógyszeripari papírok 2,7 százalékot erősödtek 3,4 milliárd forintos forgalomban, a nap végén a részvények 5915 forintot értek. Az OTP 1,7 százalékkal 6587 forintra drágult 4,2 milliárd forintos forgalmat követően. A Mol 0,5 százalékos emelkedést követően 17 540 forintot ért, a papírok 1,4 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak le. A Magyar Telekom 0,7 százalékos pluszban zárt, részvényei 438 forintot értek a nap végén 539 millió forintos forgalmat követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK