A Richter húzta fel a BUX indexet

Alacsony forgalom mellett elsősorban a Richter vezette az emelkedést hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén.
MTI-Eco, 2015. február 23. hétfő, 17:51
Fotó: Reuters

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 193,84 pontos, 1,08 százalékos emelkedéssel, 18 205,38 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 5,1 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen üzletkötője az MTI-nek elmondta, hogy alacsony forgalom mellett elsősorban a Richter vezette az emelkedést: a gyógyszerpapír több mint két százalékkal erősödött; a szakértő szerint ezt semmilyen hír nem indokolta.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy relatíve kedvező hangulat volt az európai börzéken a pénteki görög megállapodásnak köszönhetően, és ezzel összhangban a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe is erősödni tudott. Az Erste szakértője is kiemelte, hogy a Richter húzta fel a BUX-ot. Szerinte ennek oka az lehet, hogy a gyógyszerpapírral kapcsolatban optimista kilátásokat fogalmaztak meg múlt héten, és ha ezek az optimista előrejelzések megvalósulnak, az orosz-ukrán konfliktus kevésbé hat majd a részvény árfolyamára.

A Mol 60 forinttal, 0,51 százalékkal 11 785 forintra erősödött, 702,5 millió forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 45 forinttal, 1,05 százalékkal 4330 forintra nőtt, forgalmuk 3,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,27 százalékkal 375 forintra emelkedett, forgalma 62,6 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 85 forinttal, 2,18 százalékkal 3985 forintra nőtt, a részvények forgalma 847,2 millió forintot ért el.

A BUMIX 1523,89 ponton zárt hétfőn, ez 5,82 pontos, 0,38 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK