A Richter húzza le Budapestet

Veszteségben mozog a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX. Dél körül 0,6 százalékos veszteségben 37 932 pontnáljárt a mutató.
Szabó Zsuzsanna, 2017. december 4. hétfő, 12:17
Fotó: Napi.hu

A magyar blue chipek közül egyedül a Richter esett, de 5,2 százalékkal.

Ennek oka, hogy a cég zászlóshajójaként emlegetett Esmyával kapcsolatban jelentek meg olyan hírek, miszerint az Európai Gyógyszerügynökség vizsgálatot rendelt el, miután a készítménnyel kezelt több betegnél akut májgyulladást fedeztek fel, hármuknál májátültetésre volt szükség. Erről bővebben itt olvashat.

Eközben a Mol 0,9, a Magyar Telekom 0,4, az OTP pedig 0,5 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK