A Richter letehet az új diabéteszes gyógyszerprojektjéről

Forest Laboratories Inc. és a Richter Gedeon Nyrt. diabéteszes fájdalom elleni kezelésére indított gyógyszerfejlesztési projektjében befejeződött a klinikai tesztelések második szakasza, amely nem mutatott statisztikailag szignifikáns vagy orvosi szempontból jelentős javulást a korábbi vizsgálatokhoz képest - közölte a Richter a BÉT honlapján.
NAPI, 2010. június 29. kedd, 10:15
Fotó:

A gyógyszercég közleménye szerint vizsgálat teljes adatbázisának értékelésére a következő hetekben kerül sor, annak érdekében, hogy a vállalatok meghatározhassák a radiprodil fejlesztésének további lépéseit.


A radiprodil egy új, szájon át szedhető szer. A Richter Gedeon Nyrt. által felfedezett gyógyszerjelölt jelenleg a Forest Laboratories együttműködésével közös fejlesztés alatt áll krónikus neuropátiás fájdalommal járó kórképek kezelésében, mely magában foglalja a cukorbetegség által okozott neuropátiás fájdalmat is. A radiprodil licenszjogait az Egyesült Államok és Kanada területére a Forest Laboratories birtokolja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK