A BUX valamivel több mint 0,3 százalékkal 18 883 pont közelébe erősödött nem jelentős, 7 milliárd forint fölötti forgalomban. A mutató egész nem a pozitív tartományban mozgott, ám legmagasabb értékét a nyitásban, 18 994 pont fölött érte el.

A legnagyobb emelkedést, egyben a legnagyobb forgalmat a Richter-részvény érte el a blue chipek között, amely több mint 1 százalékkal 4450 forintig drágult. A Richter az előző héten került vissza az MSCI indexébe, ez továbbra is tüzelhette a befektetpk vételi kedvét. Az Egis is közel 1 százalékkal 27 940 forintig emelkedett.

Az OTP majd' fél százalékkal 4499 forintig, a Mol árfolyama pedig alig több mint egy tized százalékkal 14 490 forintig kúszott föl.

A nap vesztese az Mtelekom lett, több mint 2 százalékkal 278 forintig gyengülve. A távközlési papírral hasonló, de épp ellenkező irányú változás történt meg, mint a Richterrel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!