A részvénypiac forgalma 32,343 milliárd forintot ért el a múlt heti 45,919 milliárd forinttal szemben.

A vezető részvények árfolyama a Mol kivételével csökkent a héten. Az energiaipari vállalat részvényeinek értéke 125 forinttal, 0,77 százalékkal erősödött. A legnagyobb mértékben, 4,91 százalékkal a Richter árfolyama esett, a gyógyszergyártó papírjai 5420 forinton zártak pénteken. A Magyar Telekom 2,43 százalékkal gyengült a héten, és 442 forinton fejezte be a kereskedést. Az OTP 2,51 százalékkal ért kevesebbet, mint egy héttel korábban, a banki papír 6710 forinton fejezte be a kereskedést a héten.

A hét első kereskedési napja eseménytelenül telt, a forgalom a heti legalacsonyabb, mindössze 3 milliárd forint volt. A vezető részvények közül egyik sem tudta elérni az 1 milliárd forintos forgalmat.

Kedden a részvénypiac forgalma a heti legmagasabb, 8,5 milliárd forintra ugrott, a vezető részvények többsége erősödött az előző napi záráshoz képest. A BUX 1,13 százalékot emelkedett, és 27 394,19 ponton zárt, a kedvező nemzetközi és magyar üzleti hangulat következtében.

A BÉT kedden felfüggesztette az FHB Jelzálogbank részvényeinek, jelzálogleveleinek és kötvényeinek kereskedését kedden 13 óra 52 perctől a nap hátralévő részére. A tőzsde honlapján közölt határozat indoklása szerint kedden olyan információk jutottak a tőzsde tudomására, amelyek a kibocsátó rendkívüli tájékoztatási kötelezettsége alá esnek.

Szerdán 7,2 milliárd forintos forgalomban minimális emelkedéssel, gyakorlatilag változatlan szinten zárt a magyar tőzsde. Az FHB-részvények szerdán eladói nyomás alá kerültek. A jegybank előző nap jelentette be, hogy 105 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki az FHB Jelzálogbank Nyrt.-re tiltott piacbefolyásolás miatt.

Csütörtökön a részvénypiac forgalma 6,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. A legnagyobb veszteséget a Richter és az OTP szenvedte el, mindkét papírnak több mint 2 százalékkal esett az árfolyama, a Mol 1 százaléknál kisebb mértékben gyengült, míg a Magyar Telekom 1 forintos erősödéssel zárta a napot.

A hét utolsó kereskedési napján 1,69 százalékot esett a BUX, így 26 519,61 ponton zárt, 7,3 milliárd forintos forgalomban. Ezen a napon erőteljesebb kockázatkerülés bontakozott ki a nemzetközi piacokon, a befektetők vették az aranyat és az ezüstöt, és a kockázatmentesnek tekinthető német államkötvény hozamok is mindenkori mélypontra estek. Pénteken az összes vezető részvény árfolyama csökkent a magyar tőzsdén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!