A Richter volt a kivétel

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,3 százalékos emelkedéssel, 23 847 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 12,2 milliárd forint volt.
MTI-Eco, Napi.hu, 2015. december 1. kedd, 19:56
Fotó: Reuters

A vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint a kereskedésben inkább a vételek domináltak. Az elemző szerint a Richternél a mai visszaesés az utóbbi napokban tapasztalható jelentős elmozdulás után a befektetők profitrealizálása miatt történt.

A Mol 0,63 százalékkal 13 585 forintra erősödött, 982,7 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények 0,8 százalékkal 6120 forintra emelkedtek, forgalmuk 5,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 0,5 százalékkal 404 forintra drágult, forgalma 172,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 0,5 százalékkal 5563 forintra csökkent, a részvények forgalma 5,1 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK