A román érdekeltség húzta le a Zalakerámiát

Csökkenő árbevétel és üzemi eredmény mellett - az adókötelezettség még tempósabb süllyedésének köszönhetően - az egy évvel korábbinál közel 10 százalékkal nagyobb kilenchavi eredményről számolt be a Zalakerámia Rt.
NAPI Online, 2004. november 12. péntek, 08:26
Fotó:

Az értékesítés árbevétele közel 5 százalékkal 14,3 milliárd forintra csökkent, miközben az értékesítés önköltsége csupán 1 százalékkal lett kisebb, így a bruttó fedezeti eredmény 12,5 százalékkal alacsonyabbra 4,2 milliárd alá került. (A csoporton belül a forintban számolt eladási adatokat a román érdekeltség rontotta le, a többi cégnél nőtt a forgalom.)
Az üzemi eredmény ennél nagyobb mértékben, 24,4 százalékkal esett, 1,6 milliárd forint alá. Az árfolyamnyereség és a kamatbevétel szépen alakult, az 1,73 milliárdos adózás előtti eredmény így már csak 8,8 százalékkal volt kisebb az egy évvel korábbinál. A halasztott adó soron nagy visszaesés történt, így az adózás utáni nettó eredmény közel 9 százalékkal 1,39 milliárd forintra hízott, ami a kisebbségi részesedés után 1,37 milliárdot tett ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK