A rossz hír most jó Amerikában

A tengerentúli tőzsdék a nyitás utáni lendületet nagyrészt megőrizve emelkednek, dacára a vártnál rosszabb munkanélküliségi adatnak.
NAPI Online, 2009. február 6. péntek, 16:45
Fotó:

Annak ellenére, hogy januárban az elemzők várt 525-540 ezer főnél jóval többen, 598 ezren váltak munkanélkülivé az Egyesült Államokban a pénteken közzétett adat szerint, ami az elmúlt 34 év legrosszabb adata, már a határidős indexek is emelkedtek.

A piacok a sajátos logika szerint abban bízhatnak, hogy a becsültnél rosszabb szám rákényszeríti majd a kongresszust a gazdaságélénkítő csomag elfogadására.

A Bank of America, a Citigroup és a JP Morgan is masszív emelkedésben van, de a technológiai cégek - így az Apple - részvényárfolyamai is profitálnak a megnőtt vételi kedv pozitív hatásaiból. A nagy ipari vállalatok papírjai szintén keresettek, a Caterpillar több százalékkal drágul.

A törvényhozók pénteken folytatják a 937 milliárd dolláros csomagon való munkát. Barack Obama elnök sürgette a szenátus és a képviselőház tagjait, hogy tegyék félre nézeteltéréseiket, és lehetőleg egy héten belül egyezzenek meg a végleges változatról.

A pénteki nyitás után egy órával a Dow Jones 1,6, a Nasdaq 1,4, az S&P 500 index pedig 1,3 százalékkal emelkedik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK