A Rosznyefty a vártnál gyengébb eredménnyel zárta a negyedévet

A Rosznyefty (Rosneft) vezető orosz olajvállalat, amely egyben a világ legnagyobb tőzsdén jegyzett olajcége, 8,3 százalékos, vártnál kisebb nyereségnövekedéssel jelentett az első negyedévről pénteken.
Papp Zsolt, 2017. május 5. péntek, 13:29
Fotó: MTI/EPA

A 13 milliárd rubeles első negyedéves adózott eredmény, amely a 22 milliárd rubeles elemzői várakozásoknál jóval gyengébb, döntően a negatív árfolyamhatás miatt alakult így, mivel az erős rubel csökkenti az exportjövedelmeket - írja az MTI.

A volatilis piaci környezet is befolyásolta az orosz társaság pénzügyi eredményeit a vállalatvezetés pénteki nyilatkozata szerint.

Az Európai Bíróság március végi ítélete szerint érvényesek azok a korlátozások, amelyeket bizonyos orosz vállalatokkal, köztük a Rosznyefty olajtársasággal szemben rendelt el az Európai Unió az Oroszország ellen Ukrajna destabilizálása miatt bevezetett szankciók részeként.

A cég tavalyi adózott eredménye 181 milliárd rubel lett, az egy évvel korábbi 355 milliárd rubel után. A Rosznyefty előző évi bevétele 3,1 százalékkal, 4,988 ezer milliárd rubelre mérséklődött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK