Röviddel 13.30 óra előtt a dollár 2,1 százalékkal 59,63 rubelre gyengült, miközben az euró 2,3 százalékkal 65,49 rubelre hanyatlott. Megfigyelők rámutattak arra, hogy a bankközi kereskedésben csekély a forgalom, így ez is hozzájárult a nagy elmozduláshoz a csütörtöki záróértékekhez képest. Hozzátették ugyanakkor, hogy ha Kelet-Ukrajnában a következő napokban senki nem sérti meg a tűzszünetet, akkor a jövő héten tovább erősödhet a rubel.

Az északi-tengeri Brent kőolajfajta hordónkénti ára pénteken már a második egymást követő napon állt 60 dollár fölött, 13.30-kor 50 cent drágulással 60,98 dolláron jegyezték. A rubel a héten eddig mintegy 4 százalékkal drágult a dollárhoz és csaknem 6 százalékkal az euróhoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!